• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM dakbedekking verlijmen op hout?

Bent u op zoek naar de beste dakbedekking voor een plat dak met een houten ondergrond? EPDM kan rechtstreeks op hout worden aangebracht! U heeft hiervoor geen professional of klusbedrijf nodig, u kunt het eenvoudig zelf doen. In dit artikel bespreken we uitgebreid hoe u EPDM op hout kunt verlijmen.

EPDM dakbedekking op hout van onverwarmde daken

EPDM-dakbedekking staat bekend om zijn vermogen om goed te hechten op verschillende soorten ondergronden, waaronder hout. U kunt bijvoorbeeld EPDM verlijmen op houten dakbeschot, OSB-platen of underlayment-platen. Het direct verlijmen van EPDM op hout is dus geen enkel probleem. Waar u wel op moet letten, zijn daken van verwarmde ruimtes. Deze kunnen namelijk condensatie veroorzaken tussen het EPDM en het hout, wat de dakconstructie kan aantasten. Later in dit artikel vertellen we u hoe dit kan worden voorkomen.

EPDM dakbedekking kan gewoon worden aangebracht op houten oppervlakken bij niet-verwarmde garages, carports, overkappingen of schuren. Dit dient te gebeuren met behulp van onze speciale EPDM lijmen. Vermijd altijd het aanbrengen van EPDM-folie op vochtig hout, omdat dit de hechting van de folie kan verminderen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-dakbedekking-verlijmen-op-hout

EPDM dakbedekking

Een hellend dak met EPDM dakbedekking?

Een dakterras op EPDM folie

EPDM dakbedekking en ballast

Dakterras of balkon met EPDM dakbedekking?

EPDM lijmen op houten daken met verwarming

Zoals eerder vermeld, vereist het plaatsen van EPDM op een dak dat regelmatig wordt verwarmd een andere aanpak. Om condensatie te voorkomen, raden wij aan om eerst PIR-isolatie te installeren, gevolgd door dampremmende folie. Omdat EPDM van nature dampdicht is, kan vocht nergens naartoe en blijft het gevangen tussen het hout en de EPDM. Dit kan leiden tot houtrot. Door eerst PIR-isolatieplaten aan te brengen, wordt niet alleen de ruimte goed geïsoleerd, maar worden ook alle vochtproblemen opgelost dankzij de dampremmende folie.

Als u een verwarmde schuur, garage of andere ruimte heeft die regelmatig wordt verwarmd, dan is EPDM-dakbedekking een uitstekende keuze als dakbedekking. Zorg er ook hier voor dat u de juiste EPDM-lijm meebestelt. De EPDM-lijm van Interexpress is specifiek geschikt voor de EPDM-folie van Interexpress. Experimenteer niet met andere soorten lijm, omdat de samenstelling van de lijm ervoor kan zorgen dat de folie niet goed hecht.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

                                   

           

EPDM binnen 2 werkdagen in huis!

Als u meteen aan de slag wilt en EPDM wilt bestellen die geschikt is voor plaatsing op een houten ondergrond, plaats dan direct uw bestelling. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling binnen 1-2 werkdagen bij u thuis wordt afgeleverd. Uiteraard kunnen wij u ook voorzien van EPDM-lijm, PIR-isolatieplaten en dampremmende folie. Als u ook een hemelwaterafvoer of ontluchting op het dak gaat installeren, kunt u deze ook direct mee bestellen, zodat u deze meteen kunt installeren in het dak. Als u meer informatie nodig heeft over het verlijmen van EPDM-folie op hout, kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies.