• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?

Wat houdt een totaalrenovatie van een woning precies in?

Een totaalrenovatie omvat het vervangen en vernieuwen van alle essentiële onderdelen van een gebouw of woning. Dit kan onder andere het vernieuwen van het leidingwerk, het installeren van een nieuwe CV-installatie en boiler omvatten. Ook het plaatsen van nieuwe ramen, deuren en vloeren valt hieronder, tenzij je bepaalde elementen, zoals een granito vloer of glas-in-loodramen, om esthetische redenen wilt behouden.

Het opknappen van gevels en het renoveren van het dak zijn ook cruciale onderdelen van een totaalrenovatie. Hoewel we later in dit artikel dieper ingaan op het dak, is het belangrijk om te weten dat bij veel oudere gebouwen het dak vaak aan vervanging toe is. U bent niet gebonden aan de oorspronkelijke dakbedekking; u kunt kiezen voor een moderner en duurzamer alternatief.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

De planning van een complete renovatie

Een totaalrenovatie duurt doorgaans minimaal een jaar, en deze termijn kan langer zijn naarmate de renovatie ingrijpender is. Het vinden en inschakelen van een goede architect kost tijd, dus het is verstandig om dit meteen na de aankoop te regelen. De architect kan dan ook direct een bouwvergunning voor u aanvragen.

Wanneer de vergunningen en bouwtekeningen zijn goedgekeurd, kunt u een aannemer inhuren om de werkzaamheden uit te voeren. U kunt ervoor kiezen om voor elke afzonderlijke klus een specialist in te schakelen of één groot aannemersbedrijf te kiezen dat alles verzorgt. Het is belangrijk om een partij te selecteren waarbij u een goed gevoel heeft en waarin wederzijds vertrouwen bestaat. Interexpress biedt u graag de beste EPDM voor uw project!

Wanneer is een dakrenovatie noodzakelijk?

Zoals eerder vermeld, is dakrenovatie een essentieel onderdeel van een totaalrenovatie. De conditie van bouwkundige elementen zoals de dakconstructie, dakisolatie en dakbedekking is cruciaal voor een aangenaam woonklimaat. Een verouderde constructie kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen, slechte isolatie kan het wooncomfort verminderen en leiden tot hoge kosten, terwijl een beschadigde dakbedekking problemen zoals lekkage kan veroorzaken.

Voor een plat of licht hellend dak is EPDM-dakbedekking vrijwel altijd de beste keuze. Na een totaalrenovatie wilt u een woning die jarenlang meegaat, en dat geldt ook voor het gerenoveerde dak. EPDM-dakbedekking staat bekend om zijn lange levensduur van tot wel vijftig jaar, waardoor het de ideale keuze is voor een duurzame totaalrenovatie.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant