• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Nieuw in ons assortiment: Zelfklevend EPDM

Als het gaat om dakbedekking, is het van cruciaal belang om een materiaal te kiezen dat duurzaam, waterdicht en bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar, maar één materiaal dat in populariteit is toegenomen, is zelfklevende EPDM-stroken. In deze blog zullen we kijken naar wat zelfklevende EPDM-stroken zijn, waarvoor ze worden gebruikt en de voordelen ervan.

De toepassingen van EPDM

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en is een synthetisch rubbermateriaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Het wordt vaak gebruikt voor dakbedekking vanwege zijn waterdichte eigenschappen en lange levensduur. EPDM-stroken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, maar zelfklevende EPDM-stroken zijn bijzonder populair vanwege hun eenvoudige installatie. Daarom hebben we besloten deze ook aan ons assortiment toe te voegen, naast de `normale’ EPDM stroken.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Stroken

EPDM als loodvervanger

eindelijk-voorjaar-tijd-om-te-klussen

Installatie

EPDM zelf leggen, is dat moeilijk?

Waarom zelfklevende EPDM stroken?

Zelfklevende EPDM-stroken hebben een plakkerige achterkant die het mogelijk maakt om ze direct op het dakoppervlak te plaatsen zonder dat er extra lijm nodig is. Dit betekent dat de installatie sneller en gemakkelijker is dan bij traditionele EPDM-stroken waarvoor meestal een primer en lijm nodig zijn. Bovendien zijn zelfklevende EPDM-stroken vaak gemaakt van één stuk rubbermateriaal, wat betekent dat er minder naden zijn om te verzegelen, wat de kans op lekkages vermindert.

Zelfklevende EPDM-stroken worden vaak gebruikt voor platte daken, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor andere soorten daken, zoals schuine daken. Het is belangrijk om op te merken dat zelfklevende EPDM-stroken niet geschikt zijn voor alle soorten daken, dus het is altijd raadzaam om advies te vragen aan een professional voordat u een definitieve beslissing neemt.

De voordelen van zelfklevende EPDM stroken

Een van de voordelen van zelfklevende EPDM-stroken is hun duurzaamheid. EPDM-stroken zijn bestand tegen extreme temperaturen, UV-straling en chemicaliën, wat betekent dat ze lang meegaan zonder aan kwaliteit te verliezen. Dit maakt ze een kosteneffectieve optie voor dakbedekking, omdat u minder snel reparaties en vervangingen hoeft uit te voeren.

Een ander voordeel van zelfklevende EPDM-stroken is hun flexibiliteit. EPDM-stroken zijn zeer rekbaar en kunnen worden uitgerekt tot twee tot drie keer hun oorspronkelijke lengte zonder te scheuren. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt op daken met complexe vormen en hoeken zonder dat er extra naden of verbindingen nodig zijn.

Zelfklevende EPDM-stroken zijn ook bestand tegen wortelgroei, wat betekent dat ze een goede optie zijn voor groendaken en daken met vegetatie. Ze zijn in sommige gevallen ook compatibel met andere soorten dakbedekking, zoals bitumineuze dakbedekking en PVC.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Koop uw EPDM producten bij Interexpress!

Uw product kunt u bij ons gewoon op maat of in een compleet EPDM dakpakket bestellen, zo voorkomt u onnodig afval en hoeft u zelf niet te gaan knippen of snijden in het folie. Ook voor alle toebehoren, gereedschappen en bijproducten kunt u bij ons terecht, zo hebben wij in ons assortiment PIR-isolatie, daktrimmen, lijmen en stroken. Wij doen ons uiterste best om u te voorzien van de best mogelijke service, bij vragen kunt u dan ook altijd contact met ons opnemen. Onze experts kunnen u met hun jarenlange ervaring altijd helpen voor een passende oplossing!