• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM op het dak van uw schuur?

Bent u op zoek naar een nieuwe dakbedekking voor uw schuur? EPDM is de perfecte optie voor platte of licht hellende schuurdaken. Het aanbrengen van EPDM is zeer simpel en biedt verschillende voordelen. Bovendien kan het op maat worden besteld, waardoor de taak aanzienlijk wordt vergemakkelijkt!

Schuurdak renoveren met EPDM

Na verloop van tijd kan het dak van een schuur slijtage vertonen als gevolg van diverse weersomstandigheden. Vooral bij een wat ouder dak is het verstandig om regelmatig inspecties uit te voeren en indien nodig tijdig te renoveren of vervangen om lekkage te voorkomen. Hoewel dit geen alledaagse klus is, verzekeren wij u dat het met EPDM eenvoudig zelf te doen is. Het feit dat EPDM op maat kan worden besteld, zorgt ervoor dat de noodzaak om zelf te snijden of te vouwen verdwijnt, en het gebruik van een brander of primer is overbodig.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
kan-een-groendak-met-epdm

EPDM en groendak

Kan een groendak op EPDM?

EPDM

Voorkomen van vocht in uw muur

Waarom EPDM op een schuurdak?

Hoewel u waarschijnlijk al bekend bent met het feit dat EPDM gemakkelijk zelf te plaatsen is, zijn er nog tal van andere redenen waarom u voor EPDM zou moeten kiezen als dakbedekking voor uw schuur:

  • EPDM is talkvrij, hierdoor is een primer niet nodig
  • EPDM word verlijmd, er is geen brander nodig
  • EPDM heeft een levensduur van 50 jaar en is enorm duurzaam
  • EPDM is zeer bestand tegen alle weersomstandigheden, zoals kou, hitte en regen
  • EPDM is vrijwel onderhoudsvrij, enkel het verwijderen van bladeren en ander vuil is af en toe nodig
  • EPDM kunt u combineren met zonnepalen, sedumdak of groendak en PIR isolatie
  • EPDM kunt u belopen, wel net zo handig bij het installeren of onderhouden

EPDM leggen op een schuurdak: hoe doe ik dat

Of u nu van plan bent EPDM op het dak van een schuur, garage, woonhuis of bedrijfspand te installeren, een grondige voorbereiding is van cruciaal belang. Na het nauwkeurig opmeten van het dak, kunt u de benodigde materialen bestellen via de webshop van Interexpress. Het is eenvoudig om de juiste afmetingen voor de EPDM dakbedekking in te voeren, en wij zorgen ervoor dat u het EPDM-materiaal op maat ontvangt. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om de juiste lijm direct mee te bestellen, evenals eventuele extra’s zoals EPDM hemelwaterafvoeren, binnen- of buitenhoeken, en EPDM-kit die u aan uw bestelling kunt toevoegen.

Nu kunt u aan de slag. Voorafgaand is het essentieel dat het dak grondig wordt gereinigd en vrij is van obstakels. Plaats het EPDM-materiaal los op het dakoppervlak. Vouw een sectie terug en breng EPDM bodemlijm aan op deze zijde. Herhaal deze stap aan de tegenoverliggende kant en positioneer het EPDM zorgvuldig op de juiste locatie. Om een optimale hechting te verzekeren, bevestigt u de randen van het schuurdak met dubbelzijdige EPDM contactlijm. Daarna kunt u, indien van toepassing, de EPDM hemelwaterafvoeren met EPDM-kit monteren. Voor een verzorgde afwerking kunt u, naar wens, het dak voorzien van een aantrekkelijke daktrim.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Interexpress voor uw EPDM dak!

Bij ons kunt u eenvoudig dakbedekking op maat bestellen, waardoor onnodig afval wordt voorkomen en u geen risico loopt op beschadigingen of scheuren door zelf te knippen in het materiaal. Hierdoor verkleint u ook het risico op lekkages in de dakbedekking. Ons assortiment omvat alles wat u nodig heeft voor uw project, waaronder PIR-dakisolatie, daktrimmen, verschillende soorten lijmen, hemelwaterafvoeren, ontluchtingen en een breed scala aan gereedschappen. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor u klaar om te helpen!