• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Grind als ballast op een dak met EPDM dakbedekking?

Interexpress biedt Europese EPDM die op verschillende manieren kan worden geïnstalleerd. Meestal wordt het op het dak gelijmd, maar u kunt er ook voor kiezen om grind of tegels te gebruiken als ballast. EPDM met ballast is eenvoudig en duurzaam. In ons blog leest u meer over deze voordelen.

Geld besparen door grind als ballast op EPDM te gebruiken.

EPDM heeft een zeer duurzame levensduur van gemiddeld 50 jaar. Bij het gebruik van ballast wordt de EPDM dakbedekking niet direct aan de ondergrond gelijmd, wat de kans op beschadigingen of scheuren verder vermindert. Wel is het essentieel om de hoeken te verlijmen voor een stevige bevestiging op de meest kwetsbare punten. Gebruik hiervoor EPDM contactlijm en EPDM kit. Wanneer u grind als ballast op de EPDM dakbedekking plaatst, wordt warmte en UV-straling gereflecteerd, wat de levensduur van het EPDM verder verlengt.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-beschermen-tegen-diverse-weersomstandigheden

EPDM dakbedekking

De invloed van weersomstandigheden op EPDM

dakgoot-repareren-met-epdm-stroken

EPDM stroken

Uw dakgoot repareren met EPDM?

Verschillende grindsoorten voor een EPDM-dak

Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw constructie is berekend op het extra gewicht van de ballast, aangezien grind natuurlijk aanzienlijk zwaar kan zijn. Regelmatig reinigen en verwijderen van mos en ander onkruid zijn ook belangrijk voor het onderhoud van de ballastlaag. De dikte van de grindlaag is ook van belang; een laag grind van 3 tot 4 centimeter wordt aanbevolen om te voorkomen dat het wegwaait en om de EPDM stevig op zijn plaats te houden. Hieronder staan de meest geschikte soorten grind voor u opgesomd:

  • Nordic Grey Grind
  • Nero Ebano Grind
  • Moraine Grind
  • Kasteelgrind
  • Flat Pebbles stenen
  • Cordoba Grind
  • Alpengrind

*Gemiddeld weegt 1m3 zo`n 1600 kg.           

EPDM met ballast is een langdurige oplossing.

EPDM dakbedekking kan op diverse manieren worden geïnstalleerd, waaronder verlijming en het gebruik van ballast zoals grind of terrastegels. De meest duurzame toepassing is EPDM met ballast.

Om het loslaten van de EPDM dakbedekking in de hoeken te voorkomen, kan een kimfixatie worden toegepast met behulp van EPDM contactlijm. Bij het gebruik van ballast wordt de EPDM dakbedekking niet direct aan de ondergrond gehecht, wat de kans op beschadigingen of scheuren verder vermindert. De ballast van grind reflecteert ook warmte en UV-straling, waardoor het EPDM minder snel veroudert.

Grind als ballast op EPDM kan echter alleen worden toegepast als de constructie van het gebouw is berekend op het extra gewicht van de ballast laag. Ook is het wel noodzakelijk om de ballast laag regelmatig te reinigen.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM dakbedekking voor uw dak

Het plaatsen van EPDM los op het dak en het gebruik van ballast is vaak een kostenefficiënte keuze. Wanneer u kiest voor op maat gemaakte EPDM dakbedekking, ontvangt u een EPDM membraan uit één stuk.

Interexpress maakt uitsluitend gebruik van Europees EPDM, waardoor het gebruik van een primer overbodig is. Wat wel essentieel is, is voldoende lijm om het volledige oppervlak te verbinden. Hoewel enkelzijdige verlijming mogelijk is, kunnen de kosten van EPDM-lijm aanzienlijk stijgen. Bij de aankoop van EPDM-folie op rol zijn er meer naden die moeten worden verlijmd. Omdat dit dubbelzijdig moet gebeuren, is het noodzakelijk om ruim voldoende lijm te gebruiken. Om kosten te besparen, kunt u overwegen om bijvoorbeeld grind of split als ballast te gebruiken. U dient dan nog wel de randen te verlijmen, maar over het algemeen is grind als dakbedekking voldoende om het EPDM stevig op zijn plaats te houden.                                                                           

Hoogwaardige EPDM-dakbedekking van Interexpress.

Bij Interexpress vindt u hoogwaardige Europese EPDM-dakbedekking van A-kwaliteit. Ons talkvrije EPDM dakbedekking kan direct op uw dak worden verlijmd, wat ideaal is als u niet kiest voor ballast, maar voor het verlijmen van de EPDM. We bieden de juiste EPDM-lijm en EPDM-kit hiervoor. Als u besluit om uw dak te ballasten met grind, raden we sterk aan te kiezen voor EPDM met een dikte van 1,30 mm.