• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hoe voorkom ik luchtbellen en blaasvorming onder mijn EPDM?

Kies de juiste werkomstandigheden en materialen

Het strak aanbrengen van EPDM begint met het creëren van de juiste basisvoorwaarden. De weersomstandigheden spelen hierbij een cruciale rol. Het verlijmen van EPDM tijdens regen of bij vrieskou vergroot de kans op blaasvorming aanzienlijk. Bovendien hecht de speciale EPDM-lijm minder goed onder suboptimale omstandigheden. Een minimale buitentemperatuur van 5 graden Celsius en een maximale luchtvochtigheid van 75% worden als algemene richtlijnen beschouwd voor een optimale toepassing.

Hoewel u geen invloed heeft op de weersomstandigheden, kunt u wel een andere belangrijke voorwaarde beheersen om luchtbellen onder de dakbedekking te voorkomen: de gebruikte lijm. De Europese folie van Interexpress verlijmt u het beste met een combinatie van bodemlijm en contactlijm (voor randen, opstanden en accessoires). Onze EPDM dakbedekking en lijmen zijn van het Nederlandse merk Tytane. In onze handleiding leest u precies hoe en wanneer u welke lijmsoort het beste kunt gebruiken.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Verspreid de contactlijm gelijkmatig over het oppervlak

Wees geduldig bij het aanbrengen van de contactlijm, anders kan er uiteindelijk gasvorming ontstaan onder de dakbedekking. Dit kan resulteren in kleine luchtbelletjes en blaasjes, die na verloop van tijd alleen maar erger worden.

Gelukkig is er ook een punt waarop dit proces zichzelf omkeert. Na ongeveer 6 maanden verdwijnen de meeste bobbels onder het folie vanzelf weer. Het is echter belangrijk dat de contactlijm niet te dik is aangebracht, want dat kan leiden tot het ontstaan van nog meer luchtbellen tijdens het drogen.

Door de bovenstaande tips op te volgen en onze handleiding te lezen, verkleint u in ieder geval aanzienlijk de kans op bobbels. Bovendien beschermt correct aangebrachte dakbedekking uw dak tegen lekkage. Veel succes met het aanbrengen van de dakbedekking!

Hoogwaardige EPDM-dakbedekking van Interexpress.

Bij Interexpress bieden wij niet alleen op maat gemaakt EPDM, maar ook complete dakpakketten, zodat u alles wat u nodig heeft in één keer in huis haalt. Kies zelfs voor het XL-pakket, dat naast EPDM ook een hemelwaterafvoer en bijbehorende kit bevat. Wanneer u bij ons bestelt, streven wij ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te leveren, doorgaans binnen 2 werkdagen. Als u advies nodig heeft, staat onze klantenservice tot uw beschikking. Onze EPDM-experts zijn altijd bereid om u te assisteren!

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant