• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?

Moet u EPDM aan de boven- of onderkant lijmen?

De EPDM-folie die u bij Interexpress koopt, is Europese EPDM, wat betekent dat er geen talk is gebruikt. Dit houdt in dat het niet uitmaakt aan welke kant u de lijm aanbrengt. EPDM is een homogeen materiaal en heeft geen onder- of bovenkant; beide zijden zijn identiek. U zult echter merken dat op een van de zijden een merknaam staat, in ons geval Tytane. Wij raden aan om het EPDM met de merknaam naar boven te leggen. Dit kan handig zijn als u na tientallen jaren het dak wilt vervangen of een noodreparatie moet uitvoeren, omdat u dan precies weet waar het EPDM vandaan komt. Bovendien kunt u vrienden of buren vertellen waar u dit hoogwaardige materiaal heeft gekocht, mocht ook zij een project met EPDM plannen!

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Niet waar: Het lijmen van EPDM aan de verkeerde kant veroorzaakt geen luchtbellen onder de folie.

Als u een dak heeft waarop EPDM is gelegd en u problemen heeft met luchtbellen of blaasvorming onder de folie, komt dit zeker niet doordat het EPDM aan de verkeerde kant is gelijmd. Beide zijden van het rubber zijn volledig identiek. De oorzaak ligt waarschijnlijk ergens anders, zoals slecht vastgelijmde randen waardoor het EPDM is gaan bewegen. Zorg er ook voor dat u de juiste lijm gebruikt en het materiaal onder geschikte weersomstandigheden aanbrengt.

Als u zelf de EPDM-dakbedekking aanbrengt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het dak minder waterdicht zal zijn als u de folie aan de verkeerde kant lijmt. Voor de hechting maakt het namelijk geen verschil welke kant u lijmt.

Koop EPDM en de bijbehorende speciale lijm eenvoudig online.

Om ervoor te zorgen dat u de juiste materialen aanschaft, raden wij aan om onze eigen EPDM-lijmen te gebruiken in combinatie met onze EPDM-dakbedekking. Als u andere lijm gebruikt, kunnen wij de hechting niet garanderen en kan het materiaal minder lang meegaan. Weet u niet zeker hoeveel lijm of kit u nodig heeft? Wij bieden EPDM-dakpakketten aan. Deze pakketten bevatten EPDM-dakbedekking op maat van uw dak, samen met ruim voldoende bodem- en contactlijm om de klus te klaren. Wij doen het rekenwerk voor u! Heeft u nog vragen over het materiaal of uw bestelling? Neem dan gerust contact met ons op.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant