• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Is het mogelijk om een groendak op EPDM aan te leggen?

EPDM als onderlaag die wortelbestendig is

EPDM dakbedekking is de ideale keuze voor een sedumdak, omdat dit Europese EPDM wortelbestendig is. Dit maakt het een uitstekend materiaal voor groendaken. Het is echter verstandig om een expert te raadplegen om te beoordelen of de dakconstructie het gewicht van het groendak kan dragen.

Bij de aanleg van groendaken speelt de ondergrond een belangrijke rol. Zowel de dakconstructie als de dakbedekking moeten aan specifieke eisen voldoen om geschikt te zijn. Een goed voorbeeld is de onderlaag: bitumen dakbedekking is ongeschikt omdat het niet bestand is tegen wortelgroei.

In tegenstelling tot bitumen, biedt EPDM niet alleen wortelbestendigheid, maar ook vele andere voordelen. Deze veelzijdige synthetische dakbedekking is zeer waterdicht, elastisch bij verschillende temperaturen, eenvoudig te installeren, vrijwel onderhoudsvrij, milieuvriendelijk (perfect voor groendaken) en heeft een lange levensduur.

De kenmerken van een groendak

• Een groendak is eenvoudig aan te leggen.
• Regenwater wordt effectief geabsorbeerd door een groendak.
• Het onderhoud van een groendak is gering.
• Met een groendak verhoogt u de waarde van uw woning.
• Een groendak verlengt de levensduur van uw dakbedekking.
• Een groendak is milieuvriendelijk en stimuleert biodiversiteit.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

De belangrijkste voordelen van een groendak op EPDM

Wanneer je de voordelen van EPDM en groendaken combineert, ontstaat er een sterke, duurzame oplossing. De toch al lange levensduur van EPDM wordt verder verlengd door de beschermende laag van het groendak. De planten op het dak, zoals gras, vetplanten en mos, bieden extra bescherming tegen weersinvloeden zoals regen, hagel, sneeuw en wind. EPDM dakbedekking is van nature wortelbestendig, wat het ideaal maakt voor gebruik in combinatie met sedum, waardoor je een duurzame en esthetische dakbedekking krijgt.

Dankzij deze begroeiing kan de levensduur van EPDM, die op zichzelf al tot 50 jaar meegaat, zelfs worden verdubbeld. Bovendien vereist de begroeiing weinig onderhoud en helpt het om temperatuurverschillen onder het dak te verminderen. Als je kiest voor grotere planten zoals bomen of struiken, zal het onderhoud uiteraard toenemen.

Hoe is een groendak opgebouwd?

Een groendak is in feite een tuin op je dak. Of je nu kiest voor een kleine moestuin, een uitgestrekt dak met sedumplanten, of een indrukwekkend landschap met bomen (intensief groendak), het ontwerp hangt af van de dakconstructie en je specifieke wensen. Het groendak begint altijd met een substraatlaag waarop de vegetatie kan groeien.

De dikte van deze substraatlaag hangt af van de gekozen planten. Vetplanten hebben minder grond nodig dan bomen met diepere wortels. Hoe dikker de substraatlaag, hoe meer onderhoud het groendak doorgaans vraagt.

EPDM dakbedekking koop je bij de specialist

Interexpress heeft jarenlange ervaring met EPDM en helpt je graag bij het vernieuwen van je dakbedekking of het kiezen van de juiste oplossing voor een nieuw (tuin)huis. Wij leveren op maat gemaakte EPDM-folie en complete dakpakketten, inclusief lijm en kit. Daarnaast kun je bij ons terecht voor speciale EPDM daktrimmen, hemelwaterafvoeren en PIR dakisolatieplaten. Heb je vragen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op voor professioneel advies.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant